mandag 27. august 2007

Lokal innsats nytter!

Viser til Budstikkas oppslag om lokale utslipp og klimaendringer. Vi håper Øystein Dale er blitt mistolket i denne saken. Riktignok er klimasaken en av vår tids viktigste sakene på globalt nivå, men tiltakene må gjøres lokalt. Summen av alle lokale tiltak vil føre til reduksjon i utslipp av klimagasser.

Askers Grønne Venner har i programmet en rekke saker som vil føre til utslippsreduksjon i Asker. Reduksjon av transport og klimanøytral oppvarming er viktige virkemidler.

E18 er Askers største miljøproblem, og vi mener en utvidelse av denne ikke er veien å gå. Større satsing på kollektivtrafikk og andre transportformer som å gå eller bruke sykkel er mer bærekraftig, og man kan i tillegg unngå å bygge ned mer areal til vei.

Vi mener at god arealplanlegging, både på kort og lang sikt, vil medføre mindre transport og energiforbruk. Husene kan bygges tettere med mindre fyringsbehov. Servicetilbud, både forretninger, barnehager og fritidsaktiviteter må legges nær der folk bor eller jobber. Bilbaserte, og usentralt plasserte kjøpesentre er ødeleggende for lokalmiljøene
AGV går inn for at det satses på fjernvarme slik at biobrensel kan benyttes i stedet for elektrisitet og olje. Asker sentrum og Holmen – Billingstad kan være aktuelle områder, og vi ønsker at større nybygg og rehabiliteringer i disse områdene må innbefatte bruk av fjernvarme.

Kommunen har også en sentral rolle i dette arbeidet, både ved å legge vekt på redusere klimautslipp i egen virksomhet, men også gi råd til innbyggere og næringsliv om hvordan man kan redusere energiforbruket.

Vi ønsker også at Asker innfører klimaregnskap for hele kommunen, årlig for eksisterende situasjon, og ved større utbygginger. På denne måten vil det være mulig å måle effekten etter hvert som tiltakene blir iverksatt.

Ingvild Tandberg og Jan Häusler

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the DVD e CD, I hope you enjoy. The address is http://dvd-e-cd.blogspot.com. A hug.

Anonym sa...

I inclination not concur on it. I think nice post. Specially the designation attracted me to be familiar with the intact story.

Anonym sa...

Genial post and this enter helped me alot in my college assignement. Thanks you seeking your information.

Anonym sa...

Brim over I to but I dream the list inform should prepare more info then it has.

Anonym sa...

Ja, sannsynligvis sa det er