tirsdag 21. august 2007

Et naturlig samlingssted

Asker sentrum har hatt en vellykket utvikling fra et lite tettsted til et urbant opplevelsessentrum med mange muligheter. Det er blitt et naturlig samlingssted for arbeidstakere, handlende, kollektivreisende, beboere, for dem som søker underholdning og for dem som bare ønsker å treffe kjente.

Videre planlegging og utbygging må ta vare på disse hensynene og skape en god blanding av aktivitet og rekreasjon. Planene tilsier fortsatt vekt på bolig- og næringsvekst i sentrum, og utbyggingen vil forsterke den urbane karakteren. Å bygge tettere i sentrum – i gangavstand fra jernbanen – er et godt grep for å spare miljøet og bidra til å minske klimagassutslippene. Ved å etablere et fjernvarmeanlegg vil man redusere forbruket av olje og elektrisitet. Utfordringen med en slik utbygging, er å bevare miljøkvalitetene og det grønne særpreget. En måte å gjøre det på, er å gjennomføre en opprustning av Askerelva: Vann er fascinerende for både unge og eldre, og en god rekreasjonskilde.

Utviklingen av Føykaområdet vil også ha mye å si for den estetiske utviklingen i Asker sentrum. En idrettspark etter dagens standard krever stor plass og bedre fasiliteter. Ofte blir det ikke så veldig pent heller, med parkeringsanlegg, høye tribuner og gjerne tak over hele banen. Her har Asker Skiklubb og kommunen et ansvar for å planlegge og bygge et anlegg som tilfredsstiller kravene til idrett på toppnivå, samtidig som anlegget må gli inn i miljøet ved å bevare mest mulig grønt.

Med et parkområdet foran Føyka der man kan drive med mer uorganiserte aktiviteter blir opplevelsesmulighetene styrket. Skatepark, sandvolleyball, boccia, minigolf, utendørs bordtennisbord og sjakkbord - det er mange muligheter.

Vi har fått et flott sentrumsområde i Asker som vi også har mottatt nasjonal heder for gjennom Bymiljøprisen 2007. Det er bare å fortsette de gode tankene.
Askers Grønne Venner vil være med på denne utviklingen og gjøre vårt for at sentrumsområdet skal videreutvikles som det naturlige, gode og opplevelsesrike samlingsstedet for hele Askers befolkning.

Ingen kommentarer: