tirsdag 21. august 2007

Flere kortreiste arbeidstakere

Et nytt begrep er lansert i arbeidet med Askers temamelding om næringsliv i kommunen – kortreist arbeidstaker. Det er et mål å få etablert flere arbeidsplasser i nærheten av der folk bor, og som faktisk passer den befolkningen som bor her. For Askers del gjelder det å etablere flere arbeidsplasser som er attraktive for innbyggere med høy utdanning.

Miljø og stedsutvikling er viktige ingredienser når man ønsker å legge til rette for en større næringsutbygging. Askers Grønne Venner ønsker at Asker skal kjennetegnes som en grønn miljøkommune med et næringsliv som tar ansvar. Kommunen må stimulere næringslivet i Asker til å satse på miljø og klima som konkurransefortrinn og til å bli miljøsertifiserte bedrifter. Nye lokaler må ta i bruk alternative energiløsninger som fjernvarme, bruk av deponigass, grunnvannsbrønner, varmepumper, overskuddsvarme osv. Arbeidsplassene bør etableres nær kollektive transportknutepunkt, for å minske bilbruken. Asker må utnytte fordelene bedriftene kan ha ved å bruke de gode kommunikasjonslinjene mot vest og sør og togtilbudet til Oslo og Gardermoen, ved å legge til rette for mer næringsutvikling i Asker sentrum.

At Asker var en av de første kommunene som ble sertifisert som Fairtrade-kommune burde også være et fortrinn i omdømmebyggingen av det næringslivet vi ønsker skal etablere seg her. Dette bør videreutvikles slik at det blir lett å få tak i slike varer.

Asker har vært kjent for bærproduksjon og gartnerivirksomhet, og vi har fortsatt jordbrukere som viser at det går an å leve av landbruk i Asker, og som bidrar til at vi bor i en grønn kommune. Askers Grønne Venner ønsker å ta godt vare på disse.

Asker er også kjent for å være bosted for kunstnere, forfattere og kulturarbeidere. Med vårt flotte kulturhus og bibliotek ligger forholdene godt til rette for et aktivt kulturmiljø. Vi ønsker å legge tilrette for økt samarbeid mellom næringslivet og det lokale kulturlivet og idretten, for å øke fokuset på Asker som et godt sted å bo og arbeide i.

Ingen kommentarer: